AMASYA MERZİFON İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRMESİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRMESİ

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilçemizdeki 4400 ilkokul, 3600 ortaokul ve 4 bin lise olmak üzere toplam 12 bin öğrenci için yaz tatili başlamıştır.

 

TEOG sınavlarına 800’ün üzerinde öğrenci katılmış olup ve ilçemiz iyi bir başarı grafiği çizmiştir. 25 öğrencimiz il genelinde yapılan değerlendirmeler sonunda yüzde onluk dilime girmiştir. İlçemizde açık öğretim, açık ortaokul ve lise sınavları, bursluluk sınavları, motorlu taşıt sürücü kursu uygulama sınavları amaç ve işleyişe uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

 

YGS’ye 885 öğrenci katılmış ve 660 öğrenci LYS’ye girmeye hak kazanmıştır. Bu öğrencilerimizden 600 tanesi LYS sınavlarına girecektir. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Bu yıl akademik başarıya yönelik çalışmaların yanında yoğun olarak sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirilmiştir. Sayfalardan Gönlüme Esen Rüzgâr kitap okuma projesi kapsamında İlçemiz öğrencileri yoğun bir şekilde okuma faaliyetleri gerçekleştirmiş, okullarımız ve İlçe Halk Kütüphanemiz kitap sayısı bakımından zenginleştirilmiştir. Okuma projesi için yapılan yılsonu etkinliğinde ödüle layık görülen öğrenci, öğretmen, okullarımız ödüllendirilmiştir.

 

İlçemizde birincisi düzenlenen Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında okul ve kurumlarımızın katkılarıyla yapılan çalışmalar sergilenmiştir. İlçe Kaymakamlığınca Gülümseyen Notalar Çok Sesli Çocuk Korosu kurularak öğrencilerimizin müzik yetenekleri ortaya çıkarılmıştır. Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi ile 60 öğrencimiz yüzme çalışmalarına başlamıştır ve devam etmektedir. 3 Boyut Tasarım ve Temel Kodlama çalışmalarına çocuklarımızın hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla başlanmıştır. Zeka Küpü Satranç Kulübü çalışmaları neticesinde 700 öğrencimiz satranç ile tanışmış ve satranç öğrenmeye devam etmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Şehzadeler Okuyor projesinde ilçemiz iki öğrenci ve bir veli ile derece almıştır.

 

TUBİTAK Bilim Fuarları’na 7 okul 450 proje ile katılmıştır. Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında 4 okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından saha çalışmaları kapsamında ziyaret edilerek değerlendirmeye tabi tutulmuştur.  Gönül Elçileri Projesi ve okul sporları alanında il genelinde çeşitli dereceler alınmıştır. Art Terapi – Ellerimiz Sesimiz Oldu Etkinliği ile engelli öğrencilerimiz anlatamadıkları duygu ve düşüncelerini anlatma fırsatı bulmuşlardır.

 

Taşımalı Eğitim kapsamında 1570 öğrenci, Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Özel Eğitim ve Uygulama Okullarına taşınmıştır. İlçemizde okul ve eğitim tesisleri inşaatları devam etmektedir. Bu bağlamda Fatih İlkokulu ek binası yapımı tamamlanmış olup önümüzdeki Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçecektir. Fen Lisesi spor salonunun yapımı ise devam etmektedir. 2016- 2018 yatırım programları çerçevesinde İlçemizde bir adet bağımsız Anaokulu, Sağlık Meslek Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi için yeni bina ve İstiklal İlk/Ortaokulunun ise yıkılarak yeniden yapılması planlanmıştır. Okullarımızın doğalgaz dönüşümleri de yaz ayları içeresinde devam edecektir.

 

Okuma kültürünün gelişmesi, artarak devam etmesi ve küçük yaşlarda okumanın öneminin yeni nesil kütüphanelerle sağlanması amacıyla 3 okulumuzda Z Kütüphane yapım çalışmaları başlayacak olup ve eğitim öğretim yılı başlamadan bitirilmesi planlanmıştır.

 

Fatih Projesi kapsamında 355 adet etkileşimli tahta ve 770 tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır. İlkokullar dışında etkileşimli tahtası olmayan okulumuz kalmamıştır. 10. sınıf öğrencilerine tablet dağıtımları da Bakanlığın planlamaları doğrultusunda devam etmektedir. Ayrıca bu eğitim öğretim yılında 11 okulun ağ altyapısı işlemleri de bitmiş olup fiber internet bağlantısı için bakanlık tarafından sıraya alınmıştır.

 

Öğrencilerimize aileleriyle birlikte güzel bir tatil dönemi geçirecekleri sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 

Ahmet YOZGAT

İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

 

 

Sofular Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Kat 1/3 05300 Merzifon/AMASYA - 0358 514 25 70

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.