AMASYA MERZİFON İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜRLERİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI  EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜRLERİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Sene başı Eğitim Kurumları Müdürleri Kurulu Toplantısı Merzifon Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet YOZGAT başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2023 yılında yeni yayımlanan DYK yönergesi ve e-kılavuzunun görüşülmesi, 03 Eylül 2023 Pazar günü yapılacak olan İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) iş ve işlemleri, LGS ve YKS başarı durumlarının değerlendirilmesi, tüm kademelerde haftalık ders çizelgeleri ve seçmeli ders seçimi hakkında bilgi verilmesi, akademik başarının arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar devamsızlık durumu, okula uyum haftası eğitimleri, okul ve kurumlarımızca yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri, spor faaliyetleri, bilimsel, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle, projeler, çalıştay, şenlikler, ders dışı eğitim çalışmaları (sosyal kültürel etkinlikler), yarışmalar,  özel eğitim faaliyetleri, taşımalı eğitim iş ve işlemleri, denetim ve rehberlik çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliği ile okullarda güvenli ortamın oluşturulması, çalışmaları konuları başta olmak üzere eğitim öğretime dair bir çok konuda önemli paylaşımda bulunuldu.

Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması münasebetiyle, okul ve kurumlarımızda yapılacak program, etkinlik ve çalışmalarının titizlikle yürütülmesi kararlaştırıldı. Merzifon Kaymakamlığınca İlk-Ortaokul öğrencileri arasında Cumhuriyet, Vatan, Bayrak temalı şiir yazma etkinliği düzenlendi. Yazılan şiirlerden komisyon tarafından seçilen şiirler ''100 ŞAİR 100 ŞİİR''  kitabı olarak bastırıldı.  Okullarda yapılacak etkinliklerde bu çalışmanın ve kitapta şiirleri bulunan öğrencilerin diğer öğrencilere örnek olarak gösterilmesinin önemine işaret edildi.

01-09-202301-09-202301-09-202301-09-2023

Sofular Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Kat 1/3 05300 Merzifon/AMASYA - 0358 514 25 70

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.