AMASYA MERZİFON İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 LGS TÜRKİYE 1.Sİ MERZİFON'DAN ÇIKTI!

2022 LGS TÜRKİYE 1.Sİ MERZİFON'DAN ÇIKTI!

2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Liselere Giriş Sınavında (LGS) 90 sorunun tamamını doğru cevaplayan Merzifon Kutlubey Okulu öğrencisi Eda YILMAZ 500 tam puanla Türkiye birincisi olmuştur.

İlçemiz LGS sıralamasında;

Türkiye 1'incisi Eda YILMAZ'ın ikiz kardeşi, Merzifon Kutlubey Okulu öğrencisi Ece YILMAZ  ise Türkiye geneli %0,11'lik dilime girmiş ve İlçemiz 2'ncisi,

Merzifon Şehit Komiser Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Havva Nur BULUT Türkiye geneli  %0,15'lik dilime girmiş ve İlçemiz 3'üncüsü olmuşlardır.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında ilçemiz genelinde toplam 964 ortaokul son sınıf öğrencimizden özel eğitim öğrencilerimiz haricindeki 903 öğrencimiz LGS'ye girerek  %94 'lük bir katılım sağlanmıştır.

Öğrencilerimizin başta fedakâr ailelerini, özverili çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi, İlkokul öğretmenlerinden başlayarak emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, Türkiye birincisi çıkaran ve ilçe birincisi ile ikincisi olan öğrencilerimizin okuduğu Merzifon Kutlubey Okulunu, İlçe üçüncüsü olan öğrencimizin okuduğu Şehit Komiser Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulunu, İlçemizin eğitim öğretimine, akademik başarısına katkı sunan tüm okul idarecilerimizi tebrik ederim. İlçemizde yaşanılan Türkiye birinciliği başarı kültürünün bundan sonraki yıllarda da devam edeceği inancı, ümidi ve azmiyle tüm öğrenci, öğretmen ve okullarımızın başarılarının devamını dilerim. İlçemizin eğitim öğretim hizmetine destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.

 

     Ahmet YOZGAT

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Sofular Mahallesi Atatürk Bulvarı Hükümet Konağı Kat 1/3 05300 Merzifon/AMASYA - 0358 514 25 70

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.